Tipy a triky časť 1.
3. 12. 2014
Ako pripraviť tie najchutnejšie rezne?
- Aby nám strúhanka pri vyprážaní rezňov neopadávala, tak do našľahaných vajec pridáme pár kvapiek oleja.
- Strúhanka na rýchlo. Zvyšné rožky, alebo žemle nakrájame na plátky, poukladáme na plech a pri teplote 150-160 ° C necháme piecť. Keď nám pečivo stvrdne, vložíme ho do plastového vrecka a rozdrvíme valčekom. Strúhanka bude rýchlo hotová a keď do nej pridáme aj štipku rozdrvených sušených byliniek, bude aj krásne voňať.
- Ako na trojobal. Pri obaľovaní rezňov pridáme do vajíčok trochu piva, alebo koňaku a rezne budú nielen lepšie, ale aj trojobal nám bude lepšie držať.
Ako na spálenú ryžu, presolenú polievku a stvrdnutú horčicu?
- Mlieko pred skysnutím ochránime, keď pridáme štipku soli.
- Aj Vy ste zaľúbení a podarilo sa Vám presoliť polievku? Nevadí. V polievke povarte rozšľahaný bielok, alebo surové plátky zemiakov. Bielok aj zemiaky pred podávaním vyberieme.
- Ak v chladničke nájdeme stvrdnutú horčicu, viem ako si z nej pripraviť pikantnú pochúťku. Stvrdnutú plnotučnú horčicu dobre premiešame s lyžičkou pomarančovej, grepovej alebo citrónovej šťavy s pár kvapkami olivového oleja. Získame tým nielen horčicu správnej konzistencie, ale vylepšíme jej chuť. Ak pridáme do horčice viac šťavy z citrusov a štipku mletého čierneho korenia s najemno nasekanou pažítkou, tak máme skvelý pikantný dressing na šalát alebo grilované mäsko.
Ako sa dá zachrániť pripálená ryža? Len na ňu položte krajec chleba a nepríjemná spálená chuť za chvíľu zmizne.
Ari
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.