Choď na obsah Choď na menu
 


Ako piecť lepšie? Pripravte sa na Vianoce.

Základom je príprava cesta

  • dôležité je, aby sme všetky suroviny mali v izbovej teplote,
  • do cesta pridávame štipku soli,
  • múku si vždy preosejeme,
  • ak pridávame do cesta hrozienka a nechceme, aby nám klesli na dno, tak po ich vybratí z vody ich položíme do múky,
  • pri príprave cesta premiešame najskôr suché prísady (prášok do pečiva, múka, cukor) a až potom tekuté,
  • ak sa nám cesto lepí na ruky, stačí si ruky potrieť rastlinným olejom,
  • do kysnutého cesta na lepšie trávenie pridajte malú lyžičku mletého zázvoru,
  • múčnik z treného cesta bude nadýchanejší, ak do cesta pridáme pár kvapiek octu,
  • veľké množstvo vajíčok, môžeme nahradiť aj práškom do pečiva.
     

 
Keď veci nejdú tak, ako chceme

  • ak ste to aj Vy niekedy prehnali s pečením a cesto máte priveľmi suché, tak skúste koláč pokvapkať rumom, alebo šťavou z kompótu,
  • ak nám koláč nechce ísť von z plechu, alebo formy položte ho na vlhkú utierku,
  • na zmäknutie medovníčkov dáme do krabičky medzi ne kúsok jablka alebo krajec chleba,
  • dokonalú čokoládovú polevu je najlepšie pripraviť nad parou s pridaním stuženého tuku, alebo masla.

Ari

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Super =)

Vanna, 4. 12. 2014 8:35

Ďakujem za skvele nápady... =3 =)